Website van Louis Moens

Brugge Mont Ventoux
1975 en 1977

 


Home

 

Begin de jaren '70 kocht ik een koersfiets en begon ik aan wielertoerisme te doen.  Toen ik daar enige tijd mee bezig was droomde ik (zoals iedere wielertoerist trouwens) van grote exploten en een daarvan die was "fietsen in de bergen".
Toen ik eerder toevallig in aanraking kwam met iemand die een grote fietstocht naar de Mont Ventoux organiseerde was ik meteen onder de indruk.  Een andere wielertoerist uit dezelfde club raasde mijn kop zot om samen in te schrijven, zo gezegd zo gedaan, ik schreef mij in en de andere trok zijn staart in.  Ik zette door en startte begin juli 1975 in Brugge aan een tiendaagse fietstocht van meer dan 2000 km dwars door Frankrijk naar de Pyrenee├źn en vandaar naar de top van de Mont Ventoux.  Een fantastische ervaring die ik in 1977 nog eens overdeed maar dan via de Alpen naar de reus van de Provence.

Ik heb heel wat afgefietst maar deze twee trips zijn, samen met mijn fietstocht naar Rome, toch het diepst in mijn herinneringen gegrift.  Vaak komen deze nog ter sprake.

Om de herinneringen levendig te houden heb ik mijn dia's van destijds gescand en de meest toonbare eens in een albumpje verzameld.
Al direct wil ik mijn excuses aanbieden voor de meer dan bedenkelijke kwaliteit van de beelden maar het is meest de sfeer waar het mij om te doen is. 

 

Wil je de fotoreeks ook eens bekijken, klik dan hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar fotoreeks   naar startpagina